ibiza markten > alles over de markten van ibiza
Ibiza Markten en Winkels - Alles over MARKTEN en (ONLINE)WINKELS op Ibiza!  ibiza markten > alles over de markten van ibiza

IBIZA MARKTEN
- inleiding -

Bedrijvige wekelijkse markten, gehouden in de landelijke dorpjes en stadjes van Ibiza, zijn de ideale plaats om de meest verse produkten in te slaan, zoals fruit, vis, groenten en plaatselijke produkten en lekkernijen voor een redelijke prijs.

De markten op Ibiza verkopen van alles en nog wat en bieden een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met de lokale bevolking en om plaatselijke specialiteiten te proberen. Zowel de plaatselijke bevolking van Ibiza, die hier hun groenten, fruit, vis en huishoudelijke artikelen kopen, als de vele toeristen die hier kleding, sieraden, leren artikelen en niet te vergeten....souveniers kopen, hebben samen veel plezier tijdens het inkopen doen.
De meeste weekmarkten of versmarkten van Ibiza beginnen vroeg in de ochtend en eindigen ergens in de namiddag maar tijdens het hoogseizoen worden een aantal zomermarkten dagelijks gehouden.
Sinds begin 2013 wordt er, iedere zaterdag een interactieve markt gehouden, bij Can Tixedo, met de naam
ES MERCAT DíFORADA (Catalaans) waar je allťťn maar plaatselijke producten vind, zoals zelfverbouwde ecologische groenten, geitenkaas, brood, noten, heerlijke zelfgemaakte carob-chocolades, jams, natuurlijke schoonheidproducten met AloŽ Vera, plaatselijke honing, uiteenlopende echte kunstnijverheids producten van Ibiza. De markt is interactief, omdat hier producten kunnen worden gekocht of geruild.
Een fantastisch uitje met de hele familie en een mooi inkijkje in de alternatieve bedrijvigheid op Ibiza.

Ibiza kent ook een aantal speciale markten. Het eiland wordt vaak omschreven als hippie-eiland, omdat er in de 60er jaren veel hippies, schrijvers en kunstenaars neerstreken omdat er op het eiland een zekere vrijheid heerste om alles te doen wat je wilt.
Er onstond ook, door de jaren heen, een geheel eigen fashion of modestijl: adlibĖmode, dat Ďzoals het u bevaltí betekend. Deze kledingstijl is op de vele hippiemarkten verkrijgbaar evenals in alle dure boetiekjes.

Iedere woensdag wordt op het terrein van de vakantieclub Punta Arabi in Es Cana (vlakbij Santa Eulalia) een wereldberoemde Hippiemarkt gehouden, Punta Arabi, waar je allerlei zaken kunt aanschaffen zoals decoratieve stoffen, bijouterieŽn, exotische batik omslagdoeken, kleding, handgemaakte leren moccassins en oosterse-aziatische zilveren sieraden.

Iedere zaterdag kun je genieten op de veelbesproken hippiemarkt LAS DALIAS, in de zestiger jaren opgestart als een hippie initiatief, en hoewel heden ten dage een nogal commcercieel gebeuren, de LAS DALIAS MARKT staat nog altijd garant voor een interessant uitje, vol onverwachte ontmoetingen en muziek, eigen restaurant met heerlijk eten, en natuurlijke tientallen kramen met kleurige waar en kleurrijke personen. In Las Dalias worden regelmatig bekende feesten georganiseert die tot in de vroege uurtjes doorgaan.
Hier vind je nog steeds een stel van de originele en extravagante hippies die nu nog steeds op Ibiza wonen.

Op Ibiza is het organiseren van markten uitgegroeid tot een ware kunst !!

Ontdek alles over de markten van Ibiza, hun openingstijden en hun ontstaan:

Ibiza 4 all, IBIZA MARKTEN en WINKELS - Compleet overzicht met alles over shoppen op de markten en in de winkels van Ibiza.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org